Pavasarinio miško skoniai

Bobausiai yra tituluojami nacionaliniais triufeliais ir yra tikras naujo miško sezono simbolis. Jie auga smėlėtose, atvirose vietose, turi išraiškingą žemės skonį. Restorano 14 Horses virtuvės šefas Martynas Žymantas sako, kad bobausiai sukelia begales gerų jausmų, susijusių su pavasariu ir šviežia žaluma. Martynas dalinasi patarimais kaip pasigaminti patiekalą iš pirmųjų sezono grybų. 

 

Ingredientai

4 asmenims
  •  150g žalių ir geltonų šparaginių pupelių
  •  100g chorizo dešros riekelių
  •  5 vidutinės bulvės
  •  vienas griežinėliais supjaustytas raudonasis svogūnas
  • 300g šviežių bobausių
  • druska, pipirai
  • meškinio česnako lapai ar svogūnų laiškai
AC C BE B a
IMG

Gaminimas

Augdami bobausiai prirenka daug smėlio, todėl juos reikia kruopščiai išvalyti. Rinkite tik tuos grybus, kurie yra mažiau smėlėti. Sudėkite bobausius į didelį puodą, užpilkite vandeniu ir užvirkite. Nukoškite. Nuplaukite bobausius po šaltu tekančiu vandeniu. Kartokite šį procesą tris kartus.

Daugkartinis virimas padeda išvalyti toksinus. 

Plauti, valyti, vėl kartoti!

IMG
IMG

Ankstyvas pavasaris yra geras laikas sunaudoti likusias praeito sezono daržoves. Jei šaldiklyje turite užsilikusių šparaginių pupelių, iš vakaro suberkite jas į indą, įdėkite druskos ir užpilkite vandeniu. 

Išvirkite bulves su lupena. Nulupkite ir supjaustykite stambesniais kubeliais. 

Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, pakepkite chorizo dešrą ir svogūnus. Įdėkite bulves, nukoštas pupeles ir bobausius. Pagardinkite pipirais ir druska. Pakepkite keletą minučių kol grybai, bulvės ir pupelės sušils ir gražiai apskrus. 

Pagardinkite meškinio česnako lapais ar svogūnų laiškais.

IMG
IMG
IMG