Dešrelės pagal Roką Vasiliauską

Prieš imdamasis restorano 14Horses šefo pareigų Rokas Vasiliauskas buvo porai metų atsitraukęs nuo profesionalios virtuvės ir gilinosi į mėsininko profesiją. Rokas kuria patiekalus su pagarba gyvūnui, „nenurašydamas“ kai kurių gyvūno dalių kaip prastesnių. 

LRT laidoje „Beatos virtuvė“ šefas Rokas Vasiliauskas dalijasi patarimais, kaip išsirinkti kokybišką mėsą, ir demonstruoja, kaip gaminti visų mėgstamą patiekalą – dešreles kartu su laidos vedėja Beata Nicholson.

Laidos įrašas apačioje.

Produktai

  • 1.5 kg maltos jautienos (mentės, kumpio, krūtinininės) 
  • 200 ml vandens
  • 5 gr džiovinto česnako
  • saujelė čiobrelio ir petražolių lapelių
  • 5 gr džiovintų svogūnų
  • 5 gr maltos saldžiosios paprikos
  • 5 gr maltos kalendros
  • 5 gr maltų kmynų
  • 10 gr cukraus
  • juodųjų pipirų
  • 23 gr druskos
  • avių žarnų dešrelėms kimšti
A
A

Gaminimas

1. Pasigaminkite jungiamąją mėsos masę. Dalį mėsos kelis kartu permalkite mėsmale arba trintuve. Įpilkite šiek tiek vandens. Gausiai pagardinkite prieskoniais – džiovintais svogūnais ir česnakais, saldžiąja paprika, kalendra, kmynais. Suberkite smulkiai supjaustytus čiobrelio ir petražolės lapelius. Įberkite cukraus, druskos bei šviežiai maltų pipirų.

2. Sudėkite likusią maltą mėsą ir gerai išmaišykite.

Dešrelės yra kaip tik toks patiekalas, kuriam galite panaudoti kietesnes mėsos dalis, tokias kaip mentė ar krūtininė.

A
A

Roko patarimai:

  • Mėsa turi būti 20-30% riebumo, kad dešrelės būtų minštesnės ir sultingesnės.
  • Įpilkite šiek tiek vandens – dešrelės bus dar sultingesnės.
  • Dešrelėse turi būti jungiamoji masė. Šiam receptui dalį mėsos tris-keturis kartus permaliau mėsmale. Galima jungiamąją masę pasigaminti trintuvėje.
  • Jei naudosite džiovintą svogūną ir česnaką, pratęsite dešrelių galiojimo laiką.

3. Užmaukite avies žarnas ant dešrelėms gaminti skirto įrenginio ir lėtai kimškite – gausite vieną labai ilgą dešrą.

4. Sukdami suformuokite 20 cm ilgio dešreles ir palikite 2-3 valandas pastovėti šaltoje temperatūroje.

5. Kepkite taip pat kaip steiką: ant karštų anglių po 2-3 minutes ant kiekvienos pusės. Iškepus leiskite dešrelėms šiek tiek pailsėti. Skanaukite!

A
A
A
A